Laiskotellen

lähettänyt Heikki Mustonen 5.12.2010 klo 15.01   [ 26.12.2010 klo 13.15 päivitetty ]
Su 28.11. - su 5.12.2010
 
Monte Hermoson kylä eli hiljaiseloa ennen kesäsesongin alkua. Kymmeniä apartment-hotelleja ja ravintoloita oli vielä suljettuna. Kaupungilla näkyi paljon rakennusmiehiä rakentamassa uutta ja remontoimassa nykyisiä tiloja saapuville asiakkaille. Teimme pitkiä kävelyretkiä rannalla, tiirailimme kauppoja ja yritimme löytää joka päivä uuden ruokailupaikan. Välillä rannalla tuuli niin kovasti, ettei sinne ollut menemistä, kun saatiin silmät ja suut täyteen, hiekkaa. Auringonpaahde kuitenkin on tehnyt tehtävänsä ja rusketus alkaa olla jo hyvällä tasolla! Bemarin pesukin järjestyi, huotoasemalta saadun vinkin perusteella löysimme autohuollon, jossa hötkötintä hinkattiin lähes tunti 36 pesolla. Ravan ja hyönteisraatojen alta paljastui kuin uusi moottoripyörä.
 
 
 
 
 
 
 
Monte Hermosossa oli jostain syystä paljon entisöintiä vailla olevia autonraatoja, kaikki kuitenkin liikenteessä ja ilmastointi niissä yhtä hyvällä tasolla kuin moottoripyörässä – kuvat kertoo enemmän:
 
 
 
 
 
Perjantaina ajoimme rannikolta Bahia Blancan pohjoispuolella olevaan Sierra de la Ventana -vuoristoon. Andien jälkeen vuoristo-sana tuntui kylläkin noin 1000 m:n kukkuloille liian juhlavalta. Mutta kukkulamaisemat olivat kuitenkin jälleen mielenkiintoisemmat Patagonian pampan jälkeen. Piipahdimme ensin viehättävässä Villa Ventana -kylässä, mutta palasimme isompaan Sierra de la Ventana -kylään, johon jäimme kolmeksi yöksi. Kylät ovat retkeilijöiden suosiossa ja mm. Sierra de la Ventanasta löytyy maan hienoin golf-kenttä.
 
 
 
 

Kylää kierrellessä löytyi matkailutoimisto ja yllätykseksemme matkailutoimiston opas puhui kelvollista englantia. Saimme vinkkejä, missä kannattaa käydä ja ohjeita noudattaen kiertelimmekin kaupungin ympäristössä Rio Sauce Grande -joen vartta pitkin. Yksi kohteista oli Cerro del Amor ” Rakkauden kukkula”, josta avautui hienot näköalat allaolevaan kylään. Kukkula ei ollut kummoinen, mutta 30-asteen helteessä riittävän hikinen nousu... Ja golf-kenttä maisemalliseti todella upea – ja kun emme pelaa, eipä siitä sitten muuta kommentoitavaa!

Comments