6. Curitiba

17.12. - 21.12.2011
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Brasilia
 
Curitiba olikin ihan hyvä kohde viettää pakollista kaupunkilomaa. Cerra do Mar -vuoristossa sijatsevasta 1.8miljoonan asukkaan, Paranan maakunnan pääkaupungista (ja Brasilian entinen pääkaupunki), löytyi kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää: vanha keskusta siirtomaatyylisine rakennuksineen, isot sunnuntaimarkkinat, kymmeniä puistoja, valtava kauppahalli, museoita, joulutori kojuineen.
 
 
 
 
 
 
Vietimme siis helteisen hikisiä joulunalusviikon päiviä ja iltoja kaupungilla - ilman joulukiireitä - hyvän ruuan ja huurteisten olutlasillisten ääressä. Tarjolla oli myös näyttäviä ilotulituksia ja upea jouluvaloshow kävelykadulla.
 
 
 
Pyörä luvattiin meille keskiviikoksi, mutta saimme viestin jo tiistai-iltana, että remontti olisi valmis. Heikki nouti pyörän keskiviikkona aamupäivällä, kytkinlevyn lisäksi pyörään oli vaihdettu kaikki muutkin osat kytkimestä, mm. painelevy. Tämän remontin jälkeen ei enää tarvinne hankkia mitään muita joululahjoja (no ehkä ei muutenkaan)! Mutta halvemmalla selvisimme, kuin mitä luulimme tai mitä tämä olisi tehnyt Suomessa – lisäksi olivat joululahjaksi pesseet pyörän ja kiinnittäneet takalokarin.
 

 
Joten, jatkamme suurkaupungin hulinoista kohti sisämaata ja kohti Iquazun putouksia. Joulua vietämme jossakin...
 
 


Comments