5. Varrella virran

Su 7.10. - ti 9.10.2010
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Argentiina
 
Lähdimme sunnuntaina Iguazusta. Ajokeli oli aamulla oikein mukava, vain 25 astetta ja täysin pilvetöntä. Ajoimme 650 km länttä kohden Parana-joen vartta pitkin. Alkumatkasta oli tienristeyksessä motopatsas, jota oli pysähtynyt ihmettelemään joukko nuoria.
 

 
Patsaan tarkoitus ei meille ummikoille selvinnyt. Puolet matkasta oli vielä rehevää troppiikkia ja sitten loppumatka pampaa. Tuuli pampalla oli kovaa ja loppupäivästä lämpötilakin nousi jo 35 asteeseen. Yöpaikka löytyi 320.000 asukkaan Corrientesista, kerrostalon suitesta.
 
 
 
Kämpästä oli upeat näkymät Parana-joelle ja kaupungin ylle. Maanantaiaamuna päästiin jumppaamaan päivän aluksi. Hissi oli rikki ja kamat oli raaahattava alas kapeita paloportaita pitkin.
 
Parana-joki kääntyy Corriantesista kohti etelää. Jatkoimme edelleen joen itäpuolta, joenvarsiteitä seuraten noin 300 km Goyan kaupunkiin. Silloin tällöin tuli vastaan kosteikkoja ja palmuja, vaikkakin perusmaisema oli edelleenkin tasaista pampaa - suoraa tietä kymmeniä ja kymmeniä kilometrejä.
 
 
 
Tien varella näkyi myös estancioiden portteja ja cauhcoja ratsuineen. Pampalla oli siellä täällä pieniä maastopaloja ja myös päätien tienvarsi oli välillä tulessa.
 

 
Palot ei näytä ketään kiinnostavan ja ilmeisesti ne sammuvat itsekseen, kun ruohotupsut ovat kärynneet.
 
Goya on vaatimaton pikkukaupunki, jossa on mm. tupakkateollisuutta ja komea kirkko. Kaupungilla kierrellessä huomasimme ensimmäisten muovikuusien jo tulleen myyntiin. Zanilla merkkinen kevytmoottoripyörä, joka näyttää Honda Daxin kopiolta oli tarjouksessa 299 amerikan dollarilla.
 
 
 
 
Kerran vuodessa kaupungissa järjestetään kalastusfestivaalit. Yleisimmät kalat ovat pacu ja boca.
Majoitumme La Posada del Sauce -lodgeen joen varrelle. Asunnossamme oli oma patio ja isot pariovet suoraan pihalle.
 
 
 
Koska olimme jo alkuiltapäivästä perillä, aikaa jäi auringonottoon. Illalla lodgen edessä puistikossa oli meneillään joku muotikuvaus.
 
 
 
 
Mallityttö oli vihreissä hörhelöissä. Antoivat meidänkin ottaa muutaman kuvan ja pääsimme ilmeisesti kohteliaisuussyistä joihinkin kuviin. Olimme varmaankin niin kuvauksellisia...
 
Jäimme Goyaan vielä keskiviikkoaamuun asti, kun säätiedotuksesta huomasimme myrskyrintaman pyyhkäisevän alueen yli tiistain aikana. Yöllä olikin kova myrsky ja raju ukonilma, vesisadetta ja tuulta riitti pitkälle aamupäivään. Keskiviikkona olisi taas luvassa aurinkoista keliä ja silloin jatkamme taas länttä kohti.
 
 
Comments