40. Takaisin Argentiinassa

Ke 9.3. - ti 15.3.2011
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Argentiina
 
Ajoimme illalla rajalta 150 km Humahuacan kylään ja majoitumme pieneen hosteliin. Ongelma oli, että meillä ei ollut riittävästi pesoja, kylän pankkiautomaatti ei hyväksynyt luottokortteja eikä hostelin pitäjälle kelvannut dollarit. Ehdotin jo, että jäämme muutamaksi päiväksi siivoamaan... Lopulta pääsimme kuitenkin dollareista yhteisymmärykseen.
 
Aamulla jatkoimme Ruta 9:ää kohti etelää, vuoristoseutu alkoi jäädä taakse ja ”laskeuduimme” pikku hiljaa alaspäin.
 
 
 
Ja hyvin äkkiä jälleen huomasimme, että Argentiina on entisellään: tuuli alkoi riepotella entiseen malliin. Vessapaperin laadussakaan ei ollut kehumista. Seuraavat 1000 km metsästimme myös bensaa, Saltassa sitä löytyi kolmannelta huoltoasemalta, Saltan – Tucumanin välillä jouduimme kääntymään ja ajoimme 35 km takaisin päin täyttääksemme tankin. Ja eteen päin mentäessä pysähdyimme lähes joka huoltoasemalla tilannetarkastukseen: ei ole bensaa, mutta 60 km:n päästä löytyy... Jakeluhäiriön syy ei meille selvinnyt, tankkiautoja tuli kuitenkin vastaan kymmenittäin. Onneksi aurinko paistoi ja lämpötilat keikkuivat + 30 – 35 asteen tietämissä, metsäisiä ja vihreitä maisemia oli jälleen mukava katsella karujen vuoristoseutujen jälkeen.
 
 
 
 
 
Pyörimme Saltan maisemissa (museon jäätynyt muumiotyttö, patsaita, pinkki-kermanvärinen katedraali, TV:ssä Aki Kaurismäen elokuva) muutaman päivän, lekottelimme uima-altaalla Thermas de Rio Hondon kylässä yhden illan ja vietimme viikonlopun Sierra de Cordoban maisemissa Alta Craciassa (Ernesto Che Guevaran kotimuseo).
 
 
 
 
 
Alta Craciasta ajoimme pientä vuoristotietä seuraavaan pikkukylään, Villa General Belgranoon, joka lienee Argentiinan saksalaisin kylä. Täällä ei juuri erota, olisiko Saksassa, Itävallassa vai Sveitsissä, paitsi että paikalliset puhuvat vain espanjaa.
 
 
 
Tarjolla siis olutta ja kucheneitä, mutta pikku-Heidiä ei nähty! Belgranossa nautimme vuoristoilmasta ja aurinkoisista päivistä uima-altaalla, jossa oli lämmitetty vesi. Keskiviikkona meillä on edessä reissun viimeinen ajopäivä, reilut 800 km tuulisen Pampan halki Buenos Airesiin!
 
 

 
 
 
Comments