28. Nordkap 71°10'21''

Heinäkuussa 2014

Euroopasta palattuamme siirryimme v 2014 alkukesästä Itä-Suomeen, mökkiprojektimme 3. tuotantokausi Pielisen rannalla alkoi koleissa keleissä. Pari syksyä, kevättä ja talvea muissa maisemissa on hieman hidastanut omatoimista rakennustahtia. Mutta tässä projektissa ei ole onneksi aikataulua!

Kesäkuun vietimme tiiviisti rakennustyömaalla, heinäkuun alussa suuntasimme Nurmeksesta Inarissa pidettyyn MP69:n Kontioralliin (www.mp69.fi).  48. Kontio sujui jälleen perinteisissä merkeissä ja perinteisellä porukalla - ja 
hauskaa oli!


Oma rallimme jatkui vielä Sevettijärveltä Pohjois-Norjaan. Nordkapp oli meille päätepiste v 2012 Afrikasta, Cape Agulhasista, aloittamallamme matkalle. Afrikan mantereen eteläisimmästä kärjestä Manner-Euroopan pohjoisimpaan, maanteitse saavutettavaan paikkaan on matkaa suorinta reittiä n. 17500 km. Meillä kilometrejä kertyi n. 31 000 km.

Afrikka- Eurooppa -taival oli pitkä ja tie välillä kivinen... ja reissu tehtiin useammassa pätkässä, eikä haavereiltakaan vältytty. Loppumatkalle saimme seuraa Nurmeksen Moottorikerhon ystävistämme. Savannien, sademetsien ja autiomaiden kautta päädyimme tundran yöttömään yöhön. Seeprat ja norsut vaihtuivat poroihin, mäkäräiset kiusasivat vasta paluumatkalla.

Cape Agulhas

Nordkap


Loppurutistuksen pohjoiseen ajoimme suzukilla, sillä pitkästä matkasta väsähtänyt bemari oli jätettävä lepäämään Turkuun ja odottamaan perusteellista remonttia.

Horisontti aukeaa yhtä äärettömänä niin Atlantin kuin Pohjoisen jäämerenkin rannoilla - mistähän löytyisi seuraava horisontin katselupaikka?

Comments