2. Hengailua ja huolintaa Buenos Airesissa

27.11.- 2.12.2011
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Argentiina
 
Alkumatkan ajantappoa ilman pyörää DakarMotosin tiloissa Buenosissa: maanantai oli täällä vapaapäivä, joten asioiden hoitamisesta ei tullut mitään, tiistaina pääsimme jo HamburgerSudin huolintaan todetaksemme, että Saksasta saamamme pyörän huolinta-asiakirjat olivat väärin ja pyörää emme saisi kontista/tullista ulos ennen kuin asiakirjat saataisiin korjattua... jonkun toimesta... ja jossakin...
 
Siis tuumaustauko ja keskiviikkona uusi yritys - positiivista kuitenkin oli, että laiva ja kontti olivat saapuneet mantereelle.
 
Tuumaustauko venähtikin oletettua pidemmäksi, saimme lopultakin pyörän ulos satama-alueelta perjantai-iltapäivänä. Neljän päivän aikana tulikin hyvin tutustutta argentiinalaiseen byrokratiaan sekä täkäläiseen huolinta- ja tullaustoimintaan.
 
Perusongelma oli, että Saksan päässä rahtipapereihin kirjattiin, että huolitsemme BA:ssa kontin sisältöineen, ei siis pelkästään osaa kontin sisällöstä = yksi pyörä. Paperit saimme keskiviikkona oikaistua, mutta tieto ei siirtynyt huolintafirmaan, näin ollen konttia ei siiretty varastoalueelle eikä sitä myöskään purettu. Torstaina saimme asioita kuitenkin edistettyä suorittamalla pyörän maahantuontitullauksen DakarMotosin Sandran avulla ja tähänkin meiltä hupeni päivä tullin atk-katkosten vuoksi.
 
Perjantai aamuksi meille oli luvattu tietoa kontin purkamisesta, mutta eihän sitä meille kukaan ilmoittanut eikä puhemitsekaan saatu keneltäkään mitään järkevää vastausta, joten lopulta suuntasimme satamaan ja huolintafirmaan. Ja yllätykseksemme saimme pyörän huolittua reilun kahden tunnin aikana. Avuksemme tuli englantia puhuva virkailija, joka ohitti kaikki mahdolliset jonot ja käytännössä hoiti koko shown puolestamme. Pyörä oli selvinnyt matkasta moitteetta ja kaikki boxeissa olleet tavarat olivat tallessa - varastomiesten vilkutusten saattamina hurautimme Buenos Airesin liikenteeseen ja vielä yhdeksi yöksi DakarMotosin tiloihin.
 
DakarMotosin tiloissa olikin viikon aikana hulinaa, meitä oli parhaillaan seitsemän pyöräilijää majoittuneena korjaamon peräkamariin, tulijoita ja menijöitä maapallon eri kolkilta. Juttua ja hauskanpitoa riitti aamuyön tunneille:
- englantilaispariskunta Chris ja Bob, tuliterällä KTM:n isolla Adventurella ja varustettuna kaikilla mahdollisilla lisävarusteilla. Heidän pyörän huolinta ja tullaus onnistui päivässä. Olivat kuitenkin huoletonta porukkaa, taksiin unohtui kassillinen ajovarusteita, jotka kylläkin onneksi palautettiin. Heillä oli suunnitelmissa 9 kk:n matka Alaskaan saakka
- englantilainen Mick, joka oli kolmatta kertaa lähdössä reissun päälle Etelä-Amerikassa, hän oli saapunut tänne jo kahdeksan viikkoa sitten Grimaldin laivalla, pyörä oli kuitenkin jäänyt laivassa konttien ruhjomaksi ja oli vaatinut erinäisiä korjauksia
- amerikkalainen Alex, joka lienee ollut matkansa aikana turvallaan useamman kerran tullessaan "alas" 
- aussi Steve, joka oli putsattiin välittömästi heti kaupunkiin päästyään, meni kamera, läppäri, GPS, kartat, matkakirjat yms.
 
Englantilaiset suuntasivat etelää kohden ja Viedman HU:n meetingiin, Alex ja Steve Uruguayhyn pyörän omistussuhteiden vaihtoon (toinen myy ja toinen ostaa, matkalla rekisteripaperit muuttuvat paste&copy -menetelmällä). Itse siirrymme myös lauantaina FreyBentosin kautta Uruguayn maisemiin.
 
Aikaisempaan verrattuna täällä ei ole juurikaan uutta: Cristina Kirchener oli valittu uudestaan presidentiksi seuraavalle kaudelle, kaikki hinnat - ja valitettavasti myös bensan hinta - ovat nousseet, itikoita on runsaasti (dengue-kuumeen varoitukset eivät liene turhia), aurinko paistaa ja välillä tuulee kovasti...
  
 
 
 

 

Comments