2. Buenos Aires

To 27.10. - su 31.10.2010
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Argentiina
 
Olimme perillä torstai aamulla Buenos Airesissa 28 h:n tunnin lennon jälkeen ja kesti vielä yli tunnin tulla taksilla Dakar Motosin paikkaan. Ketään ei ollut paikalla, mutta viereisen automaalaamon kaveri soitti Janvierille, joka tuli Kawan KLR 650:llä vartin päästä paikalle. Vähän myöhemmin tuli Sandrakin paikalle.
 
 

 
Dakar Motos on moottoripyörämatkailijoiden levähdyspaikka, jossa voi kunnostaa pyörää ja myös yöpyä. Yöpymispaikkaa mainostetaan hostelina... joka on pari kerrossänkyä korjaamotilan takahuonessa, lisäksi kyökki ja wc/suihku. Sisäpihalle voi myös leiriintyä teltan kanssa. Sandra kertoikin paikan olevan täpötäysi keskellä kesää. Paikka on täynnä pyöräilijöiden jättämiä tarroja, käyntikortteja, muistoesineitä ja pari vieraskirjaa täynnä maailmanmatkaajien kiitosviestejä.
 
 
 
Miksi päädyimme Dakar Motosiin? Pyörä joudutaan huolitsemaan ja tullaamaan maahan eikä se tulisi onnistumaan omin avuin eikä varsinkaan ilman espanjan kielen taitoa, joten Sandran ja Javierin apu tulee olemaan tosi tarpeen. Näin ollen päätimme myös majoittautua ”murjuun”, jotta asioiden hoitaminen sujuisi mahdollisimman nopeasti.
 
Odottavan aika on pitkä: perjantaisen väliaikatiedon mukaan pyörä oli lähtenyt Englannista ja oli matkalla Madridissa ja perillä BuAi:ssa todennäköisesti viikonloppuna. Joten oli siis aikaa tutustua kaupungin nähtävyksiin. Sandralta saatujen opastuksien avulla osasimme ostaa junaliput keskustaan läheiseltä rautatieasemalta, josta puolen tunnin junamatka keskustaan. Lähtiessä aurinko paistoi, mutta kaupungille päästyämme alkoi heti sataa. Kävelimme ensin hienolla, kunnostetulla satama-alueella ja siirryimme sieltä Plaza de Majorin lähistölle, jossa oli tuhansittain ihmisiä odottamassa pari päivää sitten kuolleen, entisen presidentin Nestor Kirchnerin hautajaissaatuetta.
 
 
 
 
Kirchnerin kuoleman vuoksi BuAi:iin oli julistettu kolmen päivän suruaika, poikkeavia liikennejärjestelyitä, katusulkuja, poliisivartiointeja jne. Nestor Kirchner oli presidenttinä kauden 2004-07, jonka jälkeen presidentiksi valittiin nykyiselle kaudelle hänen vaimonsa Chirstina Kirchner, myöskin erittäin ansioitunut poliitikko. Ja jatkona tietenkin, että Nestor olisi ollut jälleen ehdokkaana seuraavalla kaudella 2011... Mutta kohtalo puuttui peliin ja stressistä ja parista sydänkohtauksesta jo toipunut koki kohtalonsa. Ja peronistien suru suunnaton molempien puolesta. Odottelimme itsekin saattuetta toista tuntia, mutta nälkä ja kaatosade siirsivät meidät Florida-kadulle syömään. Sade vaan yltyi ja olimme lopulta aivan likomärkiä, kun pääsimme Retiron päärautatieasemalle ja takaisin junaan kohti majapaikaamme.
 
Alkuillasta, kun Sandra ja Javier olivat juuri lähtemässä kotiin, tuli paikalle KTM:llä kaksi litimärkää engelsmannia, jotka ovat lopettamassa 2 kk sitten Equadorista alkanutta reissuaan. Takahuoneessa oli vielä yksi kerrossänky vapaana, joten dormitoriin tuli lisää meininkiä. Englantilaisilla on vajaa viikko aikaa hoitaa pyöriensä kotiinkuljetus, mutta pe-iltana tietenkään ei mitään mahdollisuuksia hoitaa enää järjestelyitä. Joten hekin jäivät hengailemaan ja odottamaan maanantaita.
 

 
Lauantai ja sunnuntai sujuivat myös turismin merkeissä: junalla kaupunkiin ja kävelemään, kävimme mm. Recoletan hautausmalla katsastamassa Evita Peronin hautaa, kuten myös miljoona muutakin turistia tekee. Recoleta itsessään on erikoinen ja kaunis, muurien ympäröima hautausmaa: marmorisia, graniittisia, tiilisiä, patsain, muistolaatoin, veistoksin koristeltuja pieniä taloja vieri vieressä, kapeita kujia ja sokkeloita... Kurkistus taloon ovesta tai pienestä ikkunasta: sisällä ruumisarkkuja, uurnia, kynttilöita, vainajien valokuvia... No onneksi kävimme siellä päivällä ja auringonpaisteessa eikä mielessä käynyt lainkaan halloween-partyt!
 
 
 
 
Lisäksi pyörittiin alueella olevalla käsityöläismarkkinoilla ja katseltiin keskustan nähtävyyksiä. Sunnuntaina hypättiin turistibussiin ja katseltiin nähtävyyksiä lisää vielä 4 h ajan: käytiin mm. La Bocassa, joka on BuAi:n keskustan köyhintä aluetta ja rakennukset viime vuosisadalta olevia värikkäitä taloja vanhan satama-alueen reunalla. Caminito-kadun varrelta löytyi myös TANGO! Ja monenlaisia ja näyttäviä esityksiä.
 
 
 
 
 
Sunnuntai-iltana Iberia Cargon sivuilla oli netissä tieto, että pyörämme on saapunut maahan. Jotain hyötyä tästä odottelustakin on ollut, englantilaisten kanssa turistessa on tullut monta uutta, hyödyllistä matkavinkkiä.
 

Karttalinkki

 
Comments