17. Feliz Navidad!

Pe 24.12. – su 26.12.2010
Teksti Ulla Mustonen, kuvat Heikki Mustonen
Argentiina
 
Jouluaaton aamupäivällä sukelsimme kaupungin hulinaan, Rio Gallegos n. 100 000 asukkaan kaupunkina vaikutti vilkkaalta, pääkaduilla runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Ihmisiä oli paljon liikkeellä tekemässä viime hetken joululahjaostoksia.
 
 
 
 
Täällä näkyi jo enemmänkin joulumenininkiä, kauppojen ikkunoissa oli runsaasti joulukoristeita ja asuntojen ikkunoiden läpi näkyi hienosti koristeltuja muovijoulukuusia sekä runsaasti ovi- ja ikkunakoristeita.
 
Meidän jouluvalmistelut sujuivat nopeasti, suuntasimme ruokakauppaan ja takaisin tullessa kassistamme löytyi paketillinen kuivattua kinkkua, pähkinöitä, manteleita ja pullo kuohuvaa. To-iltana olimme saaneet viestin, että maailmanmatkaaja Fred oli myös samassa kaupungissa ja Frank myös saapumassa, joten suunnitelmissa oli viettää illalla yhteisesti motoristien joulua jossakin ravintolassa.
 
Iltapäivällä nautimme hotellissamme kaupasta hankitun pikajouluaterian, skypettelimme Suomeen muutaman tunnin ajan ja jaoimme ”runsaat” joululahjat, hyödyllisin niistä pesualtaan korkki, jatkossa pikkupyykin peseminen vessojen lavuaareissa sujuisi helpommin!
 
 
 
 
Fred liittyi seuraamme illan suussa ja Frankia odotellessamme suuntasimme nurkan takana olevaan lähipubiin todetaksemme, että pub avattaisiin vasta klo 2 aamuyöstä. Silmäys kaupungin pääkadulle, koko kaupunki oli hiljentynyt, missään ei näkynyt enää ristin sielukaan, kaikki paikat olivat kiinni.
 
Palasimme takaisin ja respan tyttö ystävällisesti soitteli ravintoloita läpi, pudisteli päätään ja totesti, että kaikki paikat taitavat olla tänä iltana suljettu... Loppujen lopuksi kaupungilta löytyi kaksi avoinna olevaa ravintolaa ja saimme niistä toiseen pöytävarauksen jouluillalliselle, ravintola avattaisiin klo 22. Onneksi meiltä löytyi pullollinen punaviiniä ja oliiveja, joita nautimme alkupaloiksi ravintolan aukeamista odotellesamme.
 
Ravintola Britannica oli täynnä hienosti pukeutuneita joulunviettäjiä, pöytämme oli oven suussa, joten emme niin paljon erottautuneet joukosta vähemmän vaatimaattomine asuvalintoinemme (farkut ja tennarit). Joulubuffee oli monipuolinen: runsaasti erilaisia alkupaloja, pääruokana lammasta ja monenlaisia imeliä jälkiruokia. Maksoimme buffeesta 200 pesoa/hlö (40€) ja hinta sisälsi myös kaikki ruokajuomat. Ennen keskiyötä pöytiin kannettiin sampanjapulloja ja klo 24 alkoi kilistely ja Feliz Navidad -toivotukset suuntaan ja toiseen.
 
 
 
Puolen yön jälkeen hipsimme hiprakassa ja ilotulitusrakettien paukkeessa takasin hotelliin, emmekä jaksaneet odottaa pubin ovien avaamista... Joulupäivän ja tapaninpäivän (tätä jälkimmäistä ei täällä tunneta lainkaan) otimme ulkoilun ja levon kannalta.
 
Frank kaasutteli jo lauantaina eteenpäin ja vietimme aikaamme Fredin kanssa kiertelemällä katselemassa kaupungin nähtävyyksiä. Ja tuli testattua pesualtaan korkkikin, hyvin toimi!
 
 
 
 
 
 
 
Comments